Choď na obsah Choď na menu
 


MATURITA 2018 - OPRAVNÝ TERMÍN

30. 7. 2018

MATURITA  2018  -  OPRAVNÝ TERMÍN

 

 

Organizáciu a priebeh maturitnej skúšky (MS) v mimoriadnom období v školskom roku 2017/2018 upravuje zákon č.245/2008  Z. z. o výchove a vzdelaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v platnom znení, vyhláška č. 318/2008  Z. z. o ukončovaní štúdia na stredných školách v znení neskorších predpisov.

 

    Opravný termín ústnych a praktických maturitných skúšok sa uskutoční dňa :

 

       13 – 14. septembra 2018

 

Slovenský jazyk a literatúra

Anglický jazyk

 

Žiak musí byť prítomný a pripravený na žrebovanie témy aspoň 30 minút pred začiatkom prípravy na odpoveď z dôvodu prípadnej zmeny poradia v harmonograme.

 

Teoretická časť odbornej zložky

Praktická časť odbornej zložky

 

Žiak musí byť prítomný a pripravený na žrebovanie témy aspoň 20 minút pred začiatkom prípravy na odpoveď z dôvodu prípadnej zmeny poradia v harmonograme.

 

 

                                                            OPRAVNÁ SKÚŠKA

 

1.                  Ak žiak na MS z niektorých, najviac však z dvoch predmetov, vrátane PČOZ a TČOZ neúspešne vykonal MS, školská maturitná komisia môže žiakovi povoliť konať opravnú skúšku z týchto predmetov alebo časti skúšky z týchto predmetov.

2.                  Žiak musí na opravnú skúšku podať žiadosť, kde špecifikuje, ktorú časť alebo formu MS chce opravovať, najneskôr do troch rokov od ukončenia posledného ročníka SŠ. Opravnú skúšku IČ MS okrem je PFIČ koná na SŠ, na ktorej konal MS. Ak žiak koná opravnú skúšku z predmetu, ktorý ma EČ a IČ MS a koná ju zo všetkých častí, potom ústnu formu IČ MS, môže konať v riadnom termíne.

3.                  Ak žiak na opravnej skúške z niektorých predmetov neúspešne vykonal MS alebo bol na opravnej skúške klasifikovaný stupňom 5 – nedostatočný, školská maturitná komisia môže žiakovi povoliť konať druhú opravnú skúšku z týchto predmetov.

4.                  Žiak môže druhú opravnú skúšku konať na jeho žiadosť najneskôr do troch rokov od ukončenia posledného ročníka príslušnej SŠ.

5.                  Žiakovi SŠ, ktorý neúspešne vykonal MS z viac ako dvoch predmetov alebo neúspešne vykonal MS na niektorej opravnej skúške, môže školská maturitná komisia povoliť opakovať celú MS.

6.                  MS, môže žiak na jeho žiadosť opakovať iba raz v riadnom skúšobnom období, najneskôr do troch rokov od ukončenia posledného ročníka SŠ.

7.            Opravnú skúšku EČ a PFIČ MS môže žiak vykonať v mimoriadnom skúšobnom období v septembri 2018 alebo v riadnom termíne EČ a PFIČ MS nasledujúceho školského roka v marci 2019. Termín konania opravnej skúšky ÚFIČ MS je september 2018 alebo február 2019.

8.                  Na opravnú skúšku sa žiak prihlási riaditeľovi školy do 30. júna 2018, ak chce opravnú skúšku konať v septembri 2018, alebo do 30. septembra 2018, ak chce opravnú skúšku konať v riadnom termíne nasledujúceho školského roka.

                                                                                     

                                                                                 Mgr. Zdenka Kvaltínyová , riad.školy

 

V Hnúšti dňa 30. júla 2018